روز جهانی مسجد گرامی باد
سیاست انقلابی کرمانشاه
بسم الله الرحمن الرحیم عماریون احساس وظیفه کنند در صحنه حاضر‌شوند

 

سالروز به آتش کشیده‌شدن مسجدالاقصی

آتش زدن مسجدالاقصی اقدامی برای سنجش غیرت دینی مسلمانان بود

در سی ام مرداد ۱۳۴۸ شمسی مصادف با ٢١ آگوست ۱۹۶۹ مسجدالاقصی اولین قبله مسلمین و یکی از مقدس‌ترین معابد مورد احترام ادیان آسمانی، توسط اشغالگران صهیونیست به آتش کشیده شد.

 

 

 

به گزارش گروه فرهنگی فرهنگ نیوز، امروز سی‌ام مرداد ۱۳۹۳(۲۱ آگوست ۲۰۱۳ میلادی) مصادف با چهل و پنجمین سالروز به آتش کشیده‌شدن مسجدالاقصی به دست دنیس مایکل روهان، از یهودیان افراط‌گرای استرالیای‌الاصل است؛ فردی که در سال ۱۹۶۹ میلادی و پس از گذشت دو سال از اشغال سرزمین قدس توسط اسرائیل دست به این جنایت زد.
 
اسرائیل از نخستین روزهای اشغال بیت‌المقدس، اقدامات زیادی برای زدودن آثار و تعلقات اسلامی این شهر به عمل آورد که به آتش‌کشیدن شدن مسجدالاقصی از جمله اقدامات این رژیم برای محو هویت اسلامی قدس بود.
 
به آتش‌کشیدن مسجدالاقصی نه تنها برای ملت فلسطین بلکه برای هر انسان عربی و مسلمانی واقعه‌ای دردناک بود، زیرا این مسجد یکی از آثار مهم تاریخی و اسلامی است و جایگاهی مقدس نزد مسلمانان دارد.
 
آتش سوزی در مسجد الاقصی
در سی ام مرداد ۱۳۴۸ شمسی مصادف با ٢١ آگوست ۱۹۶۹ مسجدالاقصی اولین قبله مسلمین و یکی از مقدس‌ترین معابد مورد احترام ادیان آسمانی، توسط اشغالگران صهیونیست به آتش کشیده شد.
 
حادثه آتش سوزی مسجدالاقصی یک سال پس از تصرف بخش شرقی بیت المقدس توسط نظامیان اشغالگر صهیونیستی در جریان جنگ ۶ روزه ژوئن ۱۹۶۷ (خرداد ۱۳۴۶) صورت گرفت.
 
ستون‌های آتش و دود تا ارتفاع صدها متر به آسمان برخاست. در قسمت جنوب شرقی در حدود دویست متر مربع از سقف مسجد کاملاً منهدم گردید و گنبد مسجد در پنج نقطه سوخت. همچنین یکی از آثار متبرک مسجد و یک منبر مخصوص که هشتصد سال سابقه داشت نیز کاملاً از بین رفت. این جنایت دردناک، بازتاب تند و موج خروشانی در جهان اسلام به وجود آورد؛ آتش خشم مبارزان نهضت اسلامی ایران را برافروخته کرد و رژیم شاه که همیار اسرائیل بود، دچار بحران جدی نمود. تلاش روزنامه‌های ایران که دست ساواک را در پشت سر داشتند، به منظور فرو نشاندن خشم ملت مسلمان ایران بی نتیجه ماند. در نهایت محمدرضا پهلوی پس از این حادثه ناگزیر شد تا برای کاستن از خشم عمومی، مزوّرانه بیانه ای منتشر سازد و اظهار داغداری کند در حالی که وی پس از مدتی که در اجلاس سران کشورهای اسلامی سخنرانی می‌کرد، از مسجدالاقصی نامی نبرد. حضرت امام خمینی (ره)، آتش زدن مسجدالاقصی و کنفرانس اسلامی را به شدت محکوم کردند و کنفرانس را متهم نمودند که تلاش دارد جنایت صهیونیزم را در این حادثه لوث کند.
 
اقدامات تخریب تدریجی مسجد الاقصی
رژیم صهیونیستی از نخستین روزهای اشغال بیت المقدس اقدامات بی‌شماری را برای از بین بردن آثار و نشانه‌های اسلامی این شهر انجام داده بود که از جمله این اقدامات باید به تعطیل کردن بانک‌های عربی، تخریب خانه‌ها و اماکن اسلامی، افزایش شهرک‌های صهیونیست‌نشین، جمع‌آوری پول‌های عربی و رواج پول اسرائیلی، مجبور کردن اعراب به تعویض شناسنامه‌های عربی و گرفتن شناسنامه‌های اسرائیلی اشاره کرد که همه در راستای هویت زدایی از ساکنان مسلمان بیت المقدس صورت می‌گرفت.
 
در جریان جنگ اول اعراب و اسرائیل و همچنین جنگ ۶ روزه رژیم صهیونیستی علیه کشورهای اسلامی چندین بار بیت المقدس توسط جنگنده‌های اسرائیلی بمباران شد و در یکی از این حملات هوایی بود که دروازه مرکزی مسجد الاقصی و یکی از منارهای آن خسارت دید.
 
از ماه مارس ۱۹۶۸ (اسفند ۱۳۴۶) صهیونیست‌ها به وسیله گروه‌های باستان شناسی و به بهانه کشف آثار معبد سلیمان در اطراف و زیر عمارت مسجد الاقصی دست به کار حفاری شدند و در محیط حرم شریف نیز حفاری‌هایی انجام داده و در بخش زیرین مسجد تونل‌های متقاطعی ایجاد کردند.
 
هدف از تمام این اقدامات تخریب تدریجی مسجد الاقصی بود تا به جای آن صهیونیست‌ها دوباره معبد یهود موسوم به «هیکل سلیمان» را به جای آن بنا کنند، به همین دلیل باید حادثه به آتش کشیدن مسجد الاقصی را در این راستا و با هدف ویران کردن این بنا ملاحظه کرد.
 
در ماجرای آتش‌سوزی مسجد الاقصی دست‌کم ۲۰۰ متر مربع از سقف مسجد به طور کامل ویران شد، گنبد مسجد در ۵ نقطه آن سوخت و یکی از آثار مسجد همراه با یک منبر قدیمی با ارزش که هشتصد سال سابقه داشت، طعمه حریق شده و از بین رفت.
 
مسجد الاقصی قبله اول مسلمانان
مسجد الأقصی از اماکن بسیار مقدس مسلمانان در شهر بیت المقدس فلسطین است که آن را داوود نبی (ع) بنا نهاد و حضرت سلیمان (ع) آن را تکمیل کرد.
 
این مسجد تا سال ۱۵ هجری کلیسا بود، که با فتح این سرزمین توسط خلیفه دوم، تبدیل به مسجد شد. این مسجد بارها مورد تجدید بنا واقع شده است، از جمله در عهد عبدالملک مروان نیز تجدید بنا شده است.
 
از روزهای نخستین ظهور اسلام، مسلمانان موظف شدند تا آنجا را به عنوان قبله نخستین خود قرار داده و نمازهایشان را به سمت مسجدالاقصی و قدس شریف بخوانند. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله تا هفده ماه بعد از هجرت به مدینه، به سوی قدس نماز می‌خواند. روزی معاویة بن عمار از امام صادق علیه السلام پرسید: از چه زمانی رسول الله صلی الله علیه و آله کعبه را قبله خود قرار داد؟ حضرت پاسخ دادند: «بعد رجوعه من بدر و کان یصلی فی المدینة الی بیت المقدس سبعة عشر شهرا ثم اعید الی الکعبة; بعد از اینکه آن حضرت از جنگ بدر برگشت. و آن حضرت در مدینه ۱۷ ماه به سوی بیت المقدس نماز می‌خواند تا اینکه [از سوی خداوند] به کعبه برگردانده شد.»
 
با توجه به این نکته، پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله گذشته از ۱۳ سالی که در مکه به سوی مسجد الاقصی نماز می‌خواند، بعد از هجرت نیز تا سال دوم هجری (حداکثر حدود ۱۷ ماه) در موقع نماز و نیایش‌های مذهبی بیت المقدس را قبله خود قرار می‌داده است; از این رو این شهر شریف قبله نخستین مسلمانان شناخته می‌شود.
 
مسجد القبه و مسجد الاقصی
مسجد القبه توسط خلیفه اموی، عبدالملک بن مروان به یادبود سفر بزرگ پیامبر (معراج) بنا شد. این مسجد از قاعده ای هشت وجهی تشکیل شده که صخره محل معراج پیامبر را احاطه کرده است. در بالای قاعده این هشت وجهی نیز گنبد (قبه) ای دو لایه قرار دارد که بر کل ساختمان مسجد احاطه دارد.
 

 

                                                                                                                        
به نظر می‌رسد موضوع اشتباه گرفتن بین مسجدالاقصی و مسجدالقبه، ظاهراً به دلیل نزدیکی این دو بنا و اطلاقی است که در کل، به این مجموعه، شامل این دو مسجد و چند بنای غیر معروف دیگری که در محوطه حرم الشریف قرار دارد، می‌شود. اما دکتر مروان سعید صالح ابوالروب، استادیار ریاضیات دانشگاه زاید دوبی، این مسئله را طور دیگری می‌نگرد. او در نامه ای خطاب به سردبیر نشریه الدستور، چنین اظهار می‌کند:
 
بین مسجدالاقصی و قبة الصخره (مسجد القبه) سردرگمی قابل توجهی وجود دارد. هرگاه در رسانه‌های محلی و بین المللی ذکری از مسجدالاقصی به میان می‌آید، عکسی از قبة الصخره در عوض آن نمایش داده می‌شود. دلیل اصلی این مسئله، عدم اطلاع عموم مردم، هم راستا با توطئه‌های اسراییل است. در زمان اقامتم در ایالات متحده نیز کراراً با این مسئله مواجه بودم، تا آن که اطلاع یافتم صهیونیست‌ها در آمریکا چنین تصاویری را چاپ و منتشر کرده و به اعراب و مسلمانان می‌فروشند، برخی اوقات با قیمت‌های بسیار اندک و حتی گاهی اوقات به صورت مجانی، و بدین ترتیب مسلمانان آن را به تمام نقاط نصب می‌کنند، به دیوار منازل و دفاتر کارشان.
 
همین مسئله مؤید این قضیه است که [دولت[اسراییل می‌خواهد تصویر مسجدالاقصی را از اذهان مردم پاک کند، تا بتواند آن را تخریب و معبد خود را پنهانی بنا کند. و اگر کسی شکایت یا اعتراضی داشته باشد، آنگاه به طور زنده تصویر قبة الصخره را نشان داده، اظهار خواهند داشت که آن‌ها کاری نکرده‌اند.
 
عجب توطئه ای! هنگامی که از برخی اعراب، مسلمانان و حتی برخی فلسطینی‌ها پرسش کردم، دریافتم که آن‌ها نیز قادر به تمایز بین این دو مکان مقدس نیستند.
 
هدف تخریب مسجد الاقصی
یک جریان مسیحی صهیونیستی در آمریکا شکل گرفته که اعتقاد دارد ویرانی مسجد الاقصی و ساخت معبد سوم سلیمان به جای این مسجد، شرط ظهور حضرت مسیح (ع) است و بدون ساخت معبد سوّم، مسیح هرگز ظهور نمی‌کند.
 
این جریان به ویژه گروهای تندرو صهیونیست وابسته به آن اعتقاد دارند که خرابه‌های معبد نخست و دوم سلیمان در زیر مسجد الاقصی است و برای ساخت مجدد این معبد راهی جز ویرانی مسجد الاقصی وجود ندارد
 
با توجه به همین اعتقاد، پیروان این جریان صهیونیستی مبالغ هنگفتی را در سازمان‌های افراطی صهیونیستی مانند «عطیرات کوهانیم» قرار می‌دهند که یهودی کردن قدس و تخریب مسجد الاقصی هدف اعلام شده آن‌ها است.
 
چهرهای بارز این جریان در مصاحبه‌های مختلف با رسانه‌های ارتباط جمعی رژیم صهیونیست می گویند که هیچ رئیس جمهوری درآمریکا جرأت آن را ندارد که به اسرائیل کمک نکند در غیر این صورت سرنگون خواهد شد.

 

رفتن به مساجد

امام صادق علیه السلام می فرمایند: بر شما باد رفتن به مساجدزیرا مساجد خانه های خدا در روی زمین هستند.هرکه پاک و پاکیزه وارد آنها شود خداوند او را از گناهانش پاک گرداند و از زمره ی زایران خود قلمدادش نماید . پس در مساجد نماز و دعا بسیار بگذارید.

آباد کردن مسجد

شاید در رابطه با آبادانی مساجد هم مطالبی شنیده باشید . خیلی ها فکر می کنند آبادانی مساجد فقط با پول دادن حل می شود ولی اینگونه نیست / برای روشن تر شدن مطلب حدیث زیر را بخوانید.

پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و وسلم در پاسخ به سال ابوذر از چگونگی آباد کردن مساجد فرمود : [به این گونه که] در آنها صداها بلند نشود/ به سخن و کار های بیهوده پرداخته نشود/در آنها خرید و فروش صورت نگیرد/و تا زمانی که در مسجد هستی از کار های لغو و بیهوده دست بکش که اگر چنین نکنی در روز قیامت نباید کسی جز خودت را ملامت کنی. // این حدیث قابل توجه خودم و همه کسانی که این کار ها را انجام نمی دهیم. خدایا از ما بگذر....

البته نه اینکه پولدار ها بگویند خیل خوب دیگه نیاز به کمک ما نیست بلکه از امام جعفر صادق علیه السلام روایت داریم که : هرکس مسجدی بسازد خداوند برای او در بهشت خانه ای بسازد // خوب اگه نمی تونیم یک مسجد بسازیم خوب می تونیم که کمی از مسجد را بسازیم که.

انشاءالله خداوند تبارک و تعالی توفیق ساخت مساجد به همه ما عنایت فرماید.

منبع : کتاب مفید و ارزشمند منتخب میزان الحکمة/ص591 کسانی که دوست دارد متن عربی حدیث را نیز بدانند به همین کتاب مراجعه نمایند.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








تاریخ: چهار شنبه 30 مرداد 1393برچسب:,
ارسال توسط عمار
آخرین مطالب

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1028
بازدید دیروز : 8
بازدید هفته : 1028
بازدید ماه : 2005
بازدید کل : 106134
تعداد مطالب : 871
تعداد نظرات : 73
تعداد آنلاین : 1